Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber Haberleri

Harput Sancak Haber haberleri, haber editörü Harput Sancak Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Yol İşaretleme Çalışmalarına Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla il genelinde başlatmış olduğu yatay ve düşey işaretleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Başkan Güder: “Her Daim Yanlarında Olacağız”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve dernek yönetimini ziyaret etti.

Sindirim sistemi kanserleri gençlerde de görülüyor

Memorial Bahçelievler Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Erdem Akbal ve Doç. Dr. Salih Boğa önderliğinde düzenlenen 'Vakalarla Kolorektal Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD)'  toplantısında sindirim sistemi kanserlerinde ESD yöntemi mercek altına alındı. Ülkemizin ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen 100'ü aşkın katılımcıya, uluslararası arenadaki en ünlü gastroenterologlardan biri olan Japonya Jichi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yoshikazu Hayashi eşliğinde eğitim verildi. 50 yaş altındaki kişilerde sindirim sistemi kanserlerinde belirli bir oranda artış olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal 'Bu artış 40'lı yaşlarda başlamıyor, maalesef 20'li yaşlardan itibaren kalın bağırsak kanseri riskinde artış var' diye konuştu.

Bu yöntemler kabaran faturaları düşürüyor

Soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte enerji kullanımı hızla artmaya başladı. Kabaran faturalara çözüm ise elektrikli ev aletlerini ve kombiyi verimli kullanmaktan geçiyor. Önemsenmeyen tozların bile faturada yeri olduğunu söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Enerji Sistemleri Mühendisi Dr. Canan Acar, kombiyi 2 derece kısmanın ise yüzde 20 oranında faturada indirim yaptığının altını çizdi.  

Büyükşehir Belediyesi yol işaretleme çalışmalarına devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla il genelinde başlatmış olduğu yatay ve düşey işaretleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Elazığ Belediyesi Yüzme Kulübünden Başarı

Elazığ Belediyesi Yüzme Kulübü sporcuları, Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışmalarında başarılı sonuçlar elde etti.

Türkiye Belediyeler Birliğinden Hizmet İçi Eğitim

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Elazığ Belediyesi personellerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

İki Belediye Başkanı AK Parti'ye Katıldı

İki Belediye Başkanı AK Partiye Katıldı Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı ve Erimli Belediye Başkanları AK Partiye geçti.

Binali Yıldırım Elazığ'da

Eski Meclis Başkanı, son Başbakan ve İzmir Ak Parti Milletvekili Binali Yıldırım partisinin il istişare toplantısına katılmak için Elazığ'a geldi.

'Para vakıfları Osmanlı mirasıdır'

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliği ile Türkiye'nin Ekonomik Problemleri ve İslam İktisadının Çözüm Önerileri Çalıştayı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Altunizade Kampüsü'nde yapıldı. Çalıştay'a İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Osman Akyüz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, çok sayıda akademisyen ve dinleyici katıldı.

Veliler çocukları için öğrenci oldu

EBEVEYN VE ÇOCUK ARASINDAKİ İLİŞKİYİ ŞEKİLLENDİRECEK BİR ÖNEMİ VAR

Atölye formatında gerçekleşen etkinliklerin 30 Mayıs 2020 tarihine kadar sürmesi bekleniyor. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları AR-GE ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Züleyha Yüzük ebeveynlerin rolünü önemsediklerini belirterek Kültürlü Ebeveyn Akademisi adı altındaki etkinlikler ve faydaları hakkında şunları söyledi: Burada çocuklarımızın öğrenme deneyimlerinden tutun, yabancı dile yatkınlıkları, sanat yetenekleri, akranları ile olan ilişkileri, sosyal dünyaları, farkındalıkları, sınav deneyimleri, sınırları, ailedeki otoritenin nasıl olması gerektiği gibi birçok konunun ele alındığı bir akademi. Dolayısıyla bu akademi aslında ebeveyn ile çocuk arasındaki ilişkiyi de şekillendirecek bir öneme sahip. Burada anne baba olarak yaklaşımlarımız noktasında kendimizi sorguladığımız dönemler de oluyor. Burada velilerimize bir kılavuz niteliğinde olacak akademiler.

'Sosyal medya insanları daha çok strese sokuyor'

İstanbul Aydın Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve MEB İstanbul İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yeni Medya ve Aile Çalıştayı'nın sonuç raporu yayınlandı. Raporda çarpıcı bulgulara yer verildi. Yeni medya kavramının sosyal ve kültürel hayattaki etkilerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenen çalıştayda; iletişim, tıp, adlî bilimler, psikiyatri, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji gibi farklı alanlarda çalışan uzmanlar, sağlıklı veri oluşturulması amacıyla bir araya geldi. Çalıştayda; 'Yeni Medya ve Etik', 'Yeni Medya ve Bağımlılık', 'Yeni Medya ve Ebeveyn-Çocuk İlişkisi', 'Yeni Medya ve Eşler Arası İletişim', 'Yeni Medya ve Sağlık Sorunları', 'Sosyal Politikalar ve Hukuki İyileştirmeler'' olmak üzere altı başlık üzerine değerlendirmeler yapıldı.

THY, 1200 kişiyi uçuş fobisinden kurtararak uçaklarla buluşturdu

THY Havacılık Akademisi tarafından her ay düzenlenen ve 2 gün süren 'Uçuş Korkusunu Yenme Programı'na katılanların yüzde 95'i uçuş korkusunu yenerek uçaklarla tanıştı.

Eğitimde ihracatın lideri İAÜ oldu

Türkiye'nin En Büyük 500 Hizmet İhracatçısı İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da yer aldı. Türkiye genelinde en çok hizmet ihracatı yapan ilk 10 firma ile 17 sektördeki ilk 3 firmanın ödüllendirildiği törende, bu yıl eğitim alanında en fazla hizmet ihracatı yapan vakıf üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Aydın'a ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Tüfenkci: “2020 bütçesiyle Türkiye’yi şaha kaldıracağız”

Tüfenkci: “Ekonomiyi geliştirirken sınır ötesinde ve yurt içinde de terörle mücadelemiz aralıksız sürüyor”

Başkan Şerifoğulları Mobilya Sektörüyle Buluştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim öncesi vaatleri arasında yer alan istihdam ve yatırıma yönelik şehre önemli katma değer sağlayacak mega projeleri arasında yer alan Mobilya Kent Projesinin kurulumuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 14923 haber.